CahayaQasehMu...

"Hidup ini adalah sebuah PERJUANGAN..perjuangan memerlukan pengorbanan.. tiada hidayah tanpa DAKWAH, tiada dakwah tanpa perjuangan..dan tiada perjuangan tanpa pengorbanan"

Wednesday, November 30, 2011

Allah Sedang Berbicara Kepadaku Tentang SABAR dan IKHLAS..

Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah..aku tahu aku banyak mengeluh sebelum ni,sebab aku 'buta' dalam menilai ujian dan dugaan dari Mu.. Setiap kali aku ditimpa masalah,setiap kali itu lah aku mengeluh..Allahurabbi,ampunkan aku.. Semoga selepas ini aku kuat dalam mengharungi ujian yang Engkau berikan..bersesuaian dengan firman-Mu,

                        “Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya. (Mereka berdo′a): “Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. Beri ma′aflah kami; ampunilah kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah Penolong kami, maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir.” – Surah AlBaqarah : Ayat 286.Ampunkan aku ya Allah..Semoga aku, kau dan dia lebih tabah mengharungi liku-liku hidup ini..No comments:

Post a Comment